Антиклиентската политика на Глобул

Сефтосах този блог с темата за новото тарифиране на мобилните оператори. Очевидно му възлагах прекалено големи надежди, защото 2 седмици по-късно, когато вече трябва да имат такива планове и да направят услугите си по-клиентски насочени, останах много сериозно разочарован.

Няма да си кривя душата и ще си призная, че съм проверил само Глобул за нови услуги. Всъщност след като им проверих сайта няколко пъти през деня, не успях да открия информация за услуга с новото тарифиране, което все пак ме доведе до посещение в най-близкия им магазин.

Продавачките ми се ухилиха, все едно съм им пръв приятел, но като научиха защо съм отишъл си станаха типичните български кисели продавачки – кисели, досущ като от кварталния плодзеленчук или кафене. Хванах да говоря с едната по темата и тя започна да ми обяснява: „По Новините казаха…“ и до тук – нямах търпението да изслушам преразказ на някоя емисия новини, а директно си казах, че съм звънял в КРС, който е регулатор на мобилните оператори и те са ми обяснили, че от днес мобилните оператори трябва да разполагат с планове, които да са с възможност по новото тарифиране. „Ми добре“ и почна да ми обяснява.
Като цяло плана, който предлагат е без интернет, без безплатни SMS/MMS, а има единствено минути към всички оператори. Естествено заради новото тарифиране съотношението минути – цена на абонамент е доста по-неизгодно. Като цяло впечатленията ми са, че просто са се отчели да имат такъв план и определено между приоритетите им липса защита на клиентския интерес.

Posted in Пирамиди, фараони and tagged , , .