Моята борба – част 3 (празнична версия)

praznici

От стартирането на диетата имах едно голямо наум за празниците и евентуалните проблеми, които ще имам покрай тях. Най-добрите ми очаквания стигаха до там, че ще запазя постижението от предното контролно измерване и много силни надежди да не се изкушавам прекалено много, за да започна новата година с повече килца.
Изкушения не липсваха. По-добрата половинка направи коледни сладки, баница с късмети (не можах да я кандардисам да направи кюфтета или сърми с късмети) и не на последно място – няколко божествени питки. Аз то своя страна се изкушавах без да се стеснявам и въобще се чувствах като у дома си.

Днес обаче отивайки да се измеря си дадох сметка за забранените субстанции, които бях изконсумирал и се ядосвах на себе си, но няма какво – минало-свършено. Качих се на кантара примирен с мисълта, че ще покаже някакъв кофти резултат и о, чудо – още около 1.5% от телесната ми маса се оказаха безследно изчезнали. 1.5% макар и да звучи внушително (от математическа гледна точка) е скромните 3 килограма.
В крайна сметка това все пак надхвърля дори най-добрите ми очаквания, затова приемам резултата с усмивка и продължавам с гладуването.

Posted in Разни and tagged , , , , , , , , , , , .