Езикът на омразата ми е по-добър от езика на омразата ти

„Пеевски, макар и доста обемист, е върхът на айсберга“

Това изказване принадлежи на г-н Радан Кънев. Този г-н е участник в действащото управление на държавата ни и е избран от хора, които припознават престъпленията от омраза и езика на омразата като един от най-големите проблеми на обществото ни. Сещате ли се вече къде е проблема?
Хайде, ще ви подскажа още малко. Нека видим какво пише в Уики:

Престъпление от омраза или престъпление с дискриминационен мотив се наричат престъпни деяния, при които извършителят избира жертвата на деянието поради действителна или предполагаема нейна принадлежност към определена група в обществото.
Принадлежността на жертвата към такава група се определя от признак. Различните национални наказателноправни системи припознават различни признаци като необходими за квалифициране на деянието като престъпление от омраза.

и по-долу:

Престъпленията от омраза са престъпни деяния от всякакъв вид — физическо насилие, повреда на собствеността, психически и вербален тормоз, обида, обидни графити или писма с такова съдържание. За разлика от обикновените престъпни деяния, престъпленията с дискриминационен мотив са с особена тежест и опасност.

Като човек с наднормено тегло бих се чувствал обиден от едно такова изказване по мой адрес, когато идва от случаен човек, но когато идва от публична личност, която участва в управлението на държавата – е това просто прелива чашата и смятам, че е нужно да му се потърси отговорност.

Г-н Кънев,
Не съм гласувал за Вашата формация и след като ви видях в действие – никога не бих гласувал за нея. Всякакво съмнение във Вашето желание да не решите проблемите, с които се сблъскваме и за които говорим ежедневно към днешния ден и час е изчезнало. Вие макар да минавате и за най-дясната формация на политическия ни пазар сте всичко друго, но не и десни.
Говорихте за едни реформи, които не се случиха, за едни разследвания на КТБ, които не се случиха, за резултати, които са невидими. Само преди броени дни г-н Борисов – ваш коалиционен партньор обяви, че реформата ни в борбата с корупцията е завършила и даже сме изпреварили Румъния.
Г-н Кънев, обиждането на политическия ви противник (дори това да е Пеевски) по такъв начин, ви принизява дори под неговото ниво. Личното ми мнение е, че това ви прави абсолютно недостоен да участвате в управлението на държавата.
Вие преценете как ще постъпите.

Александър Доценко,
гласоподавател, около 190 кг

Posted in Политика and tagged , , , , .