Google play store error 194

От известно време почна да ми дава грешка 194 като се опитам да обновя определени разширения. Грешката представлява сваляне на обновлението за приложението до някъде (може и 99% даже) и спиране придружено със съответното съобщение.

Не му обръщах особено голямо внимание, защото не го даваше за някакви важни приложения, но постоянно се увеличаваха приложенията, за които ми даваше тая грешка и беше въпрос на време докато засегне и нещо по-важно или по-използваемо. Тая сутрин се случи и тая работа – отказа да ми обновява гмейла и фейсбука.

Видял, че най-накрая ще трябва и с това да се занимая, хванах и се поразтърсих из гугъл съпорт, форуми и всякакви подобни източници на информация. Оказа се сравнително често срещан проблем с кеша на Play store и с няколко решения.

Хванах се да пробвам с първия вариант като препоръчан от някакъв официален съпорт на Гугъл, а именно:
1. Отиваш в Настройки > Приложения > Всички > Google play store > Изчисти кеш > Изчисти данни;
2. Настройки > Профили > Изход от гугълския профил/и, с който/които ползваш Play store;
3. Рестарт на телефона;
4. Настройки > Профили > Добавяш отново гугълския профил/и.Пробвах няколко пъти, за да съм сигурен, че аз не бъркам нищо, но така и не сработи и продължих да чета документация. След малко попаднах на друга алтернатива, която при това е и доста по-лесна за изпълнение: Настройки > Приложения > Всички > Google play store > Деинсталиране на обновленията.
Това нещо вече сработи и почна едно голямо ъпдейтване. Определено го препоръчвам този вариант за първа проба, ако ви се случи да получите грешка 194.

Posted in Тинтири-минтири and tagged , , .