Пицария Венеция

Ходенето ми в Стара Загора беше планирано както винаги с любезното съдействие на книжката от Стоте национални кръчми и този път попаднахме на едно от най-добрите заведения до тук.

Пицария Венеция е разположена в центъра на града, близо до една улица, която предполагам, че я определят като главна или нещо такова. Интериора на пръв поглед не е нищо особено, но всъщност макар и доста семпъл при хвърляне на по-внимателен поглед се забелязва, че всичко е направено с голямо внимание към детайла и старателно избягване на кича. Много приятно впечатление правят ароматизаторите, които слагат от кухнята – на топъл, прясно изпечен хляб, ванилия или някаква друга типично кухненска миризма. В интерес на истината през цялото време мислехме, че е от нещо, което се готви в момента и чак, когато попитахме разбрахме, че всъщност са ароматизатори.
Сравнително изтощената ми батерия на телефона и доброто ми възпитание не ми позволиха да направя повече снимки или да снимам и градината – най-вече заради обядващите хора.venecia1 venecia2

Не мога да не спомена и персонала. Изключително услужливи, любезни и бързо работещи млади хора.

Всъщност, за да обобщя казаното до тук ще добавя, че качеството на заведението си личи по факта, че на обяд в работен ден имаше едно значително количество посетители.

Но нека да си дойда на думата – храната. В крайна сметка човек ходи на кръчма, за да яде и пие и това следва да е най-важното в едно ревю. От друга страна това, което ни сервираха беше толкова вкусно, че буквално загубихме дар слово и затова ще помълча малко докато си спомням за добре прекараното време там и просто ще кача снимки.

venecia5Паста фромаджи

venecia3Пилешки филенца с бекон и май топено сирене – нещо невероятно

venecia6Оскар – свински филенца, яйца, домати, кашкавал и гъби (добре скрити под яйцата). Тези гъби са едно от най-божествените неща, които съм опитвал през живота си. А даже не съм чак такъв фен на гъбите.

venecia4Печено козе сирене с мед и бадеми. Ще ви оставя да се досетите сами дали ни е харесало.

venecia7Панакота с ягода – всичките десерти звучаха много добре, но половинката избра това.

Posted in Кръчмонавтика and tagged , , , , .