Бистро Кипарис

Бистро Кипарис е разположено на една от централните улици в Бяла, на около 500 метра от централния плаж и точно в съседство се намира едноименната къща за гости. Ние бяхме в друг хотел, но цените на бистрото ни се сториха съвсем прилични, което ме навежда на мисълта, че и хотелчето няма да одере 18 кожи от гърба на туриста. Обстановката е много приятна – наблегнато е на зеленината, в комбинация с някакви декоративни и/или натурални украси.kiparis1 kiparis2 kiparis3 kiparis4 kiparis5 kiparis6 kiparis7 kiparis8 kiparis9 kiparis11 kiparis12 kiparis14 kiparis15 kiparis16 kiparis17 kiparis18 kiparis19 kiparis20

Недостатъка, който аз открих на обстановката е започнатия и недовършен строеж в съседство на градината. От разговор с управителя научих, че това е от около 5 години така – строителя нещо не си е бил платил задълженията към банката, която го е получила и имота просто си стои така. Вижда се като фон на няколко снимки, но като цяло не е кой знае какъв недостатък.

Кухнята е традиционната за средностатистическата българска кръчма. Има салати, предястия, рибни, свински и пилешки специалитети, май и някакви пици мернах. Аз специално си бях набелязал няколко любими морски неща, които само край морето мога да ги хапвам и съответно поръчката ми включваше миди (черупки) и акула пане, която обаче помолих да ми я изпържат вместо панират. Резултата много ми допадна. Половинката нямаше чак такъв късмет с калмарите пане, които си поръча – май приличаха прекалено много на бухтички.

kiparis10 kiparis13

Иначе съотношението на порция-цена е доста добро и определено бих препоръчал това заведение на всеки отбиващ се в Бяла. Обслужването също е добро – бързо и любезно.

*** Към настоящия момент заведението не е част от Стоте национални кръчми.

Posted in Кръчмонавтика and tagged , , , .

One Comment

  1. Pingback: Бяла'15 | Александър Доценко онлайн

Comments are closed.