Възможни злоупотреби от страна на abv.bg

Имам много мейлове – над 10 активни и поне 40, които изпълняват ролята на някакви филтри, за да получавам само съдържанието, което ме интересува. Част от втората група са мейловете ми в abv.bg, които като абонат на Глобул ги ползвам заради възможността за безплатно SMS уведомяване при ново писмо.
Покрай последните проекти, които захванах и все още работя по тях си направих няколко нови мейла в abv.bg с потребителски имена, които са някакви безумни абревиатури от изречението, което описва дейността на мейла.
Тези мейлове не са публикувани никъде в публичното пространство. Никога не съм изпращал писма на други хора от тях (освен тестови към други мой мейлове). Никога не съм ги давал на други хора. Писмата, които трябва да получавам на тях са автоматично генерирани и ме уведомяват за проблеми със сървъри, проблеми при клиенти и друга информация, която си е важна за мен.
През последните месец-два започнах да получавам спам на тях. Първо от sauber.bg, после от autoos.bg, а малко преди написването на този пост – и от sportnazona.net.
Уникалното в случая е, че получавам мейлове от гореспоменатите спамъри на всичките такива мейлове, което за мен означава само едно – abv.bg продават базата си данни.

В момента имам едни други неща на главата, но веднага след като се поосвободя малко съм си обещал да проверя какво мислят по въпроса Комисията за защита на потребителите, Комисията за регулиране на съобщенията, Комисията за защита на личните данни и евентуално Съвета за електронни медии.

Posted in Пирамиди, фараони and tagged , , , , , , , , , , , .