Направи избор

РБ започнаха предварително предизборната си кампания. Чудесно, прекрасно, аплодисменти.

Клипа е хубав, нали? И на мен ми хареса, даже почти ме убеди да гласувам за тях (напоследък обичайно пускам невалидна бюлетина с няколко задраскани кандидата). После приятел ми показа това видео:

Ми сори, пичове. Кандидатът, който ще ни „оправя“, преди всичко трябва да е способен да си измисли собствена кампания. Така де – как ще измислиш нещо за подобряване на ситуацията, ако не можеш да си измислиш оригинална кампания?

Преди да продължа искам да напомня, че РБ би трябвало да е демократична формация. Напомням го, защото съм изумен от реакцията на аудиторията им, която варира от „Какво толкова?“ или показване на различни изпълнители, които също са плагиатствали аудио/видео/идея до учудване, че има хора, които намират това за нередно.
В същото време съм сигурен, че същите РБ активисти, ако засекат подобно нещо от страна на друга партия или формация (особено лошите в лицето на БСП, ДПС, Атака, Цензура без България и т.н.), ще ореват орталъка или казано по нашенски „ще взривят интернет“. Вече съм го и виждал де.

Та така. Направих избор. Няма да гласувам за хора, които не могат да покажат дори малко оригиналност. РБ и без това не ми бяха особено симпатични в тоя си вид на коалиция със Сульо и Пульо, но сега съвсем загубиха ми симпатиите ми.

Posted in Избори 2014 and tagged , , , , , , .

2 Comments

  1. Тази сутрин в един от блоковете си казаха че точно това са направили в което ги обвиняват, и съвсем съзнателно и преднамишлено са копирали клипа от кампанията на Обама. Не го отричат и точно обратното – потвърждават. Така е.

    • Те от 2 дена повтарят, че са копирали клипа от кампанията на Обама. Проблема в случая е, че даже не знаят от къде са го копирали, защото не е на Обама. Което лично на мен ми говори, че просто са копирали, първото нещо, което им е харесало на общ принцип, без да са съвсем наясно какво копират и каква идея стои зад него.
      Пояснявам за по-незапознатите: Идеята на кампанията е да се повиши избирателната активност сред младите (което е постигнато като цел), а не да се гласува за точно определен кандидат.

Comments are closed.